Onder professionele begeleiding van Joop Koopman, gerenommeerd keramist uit Uitgeest worden er workshops Rubensvrouwen boetseren gegeven bij PopulusArt. Joop heeft al vele jaren ervaring en werkt zijn vrouwenfiguren op een geheel eigen wijze uit. Deze kennis wil hij graag aan u overbrengen. Na uitleg van Joop over de werkwijze, worden de beelden [35 cm hoog] opgebouwd uit ringen van grove chamotte klei. Om 12.30 uur wordt u verwend met een lunch om daarna weer vol goede moed het beeld verder op te bouwen. Wanneer het beeld vorm heeft gekregen wordt het beeld direct bewerkt met mangaan oxyde en wat toetsen glazuur.

Het is ook mogelijk om de watergodin te boetseren. Dit abstracte beeld heeft dezelfde opbouw werkwijze als het Rubensbeeld alleen de vorm en de afwerking is anders. Dit beeld wordt afgewerkt met Body-stain zodat het beeld de watergodin helemaal tot zijn recht komt.

Met een voldaan gevoel van een zelf geboetseerde Rubens/watergodin eindigen wij de dag natuurlijk met een welverdiend glas wijn.
De beelden moeten minimaal 3 weken drogen voordat ze in de keramiek oven gebakken kunnen worden.

Het werk van Joop Koopman.

Tijden: 10.00 tot 17.30 uur.
Kosten: € 145.00

Alleen mogelijk voor groepen vanaf 10 personen

Inschrijfformulier

  Naam *

  Telefoon *

  E-mail adres *

  Woonplaats

  Geslacht
  ManVrouw

  Eventueel bericht